Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Racuchy Bernadety”

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
cukier 4 łyżki
mąka 25 dag
mleko 2% 150 ml
płatki owsiane 10 dag
jabłka 2 szt
marchew duża 1 szt.
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier wanilinowy
cukier puder
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: „Racuchy Bernadety”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jaja ubić z cukrem dodać olej, mleko, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia , płatki i startą marchew z jabłkami, Wymieszać i wstawić do lodówki na 15 minut.
Krok 1 - „Racuchy Bernadety” foto
2
Smażyć na oleju .
Krok 2 - „Racuchy Bernadety” foto
3
Usmażone racuchy posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - „Racuchy Bernadety” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 22.05.2013 20:54
pyszne racuszki
EnoBeno 27.03.2013 09:29
pyszne rachuchy
Katarzyna54 26.03.2013 20:14
bardzo lubię racuszki
Rafał3 26.03.2013 19:30
wygląda wyśmienicie i pewnie tak smakuje ;-)
Boska_Agatka 26.03.2013 19:25
Uwielbiam uwielbiam uwielbiam palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak