„POLEWKA WIELKANOCNA”

„POLEWKA WIELKANOCNA”

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1 szklanka
  • mąka

    2 łyżki
  • woda

    3 szklanki
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Dokładnie roztrzepać maślankę, śmietanę i mąkę i wlać na wrzącą osoloną wodę i zagotować. Podawać z święconymi gotowanymi jajami i dowolną okrasą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kokoszka

25.02.2013 18:18
dobre

IwonaDD

25.02.2013 17:29
świetna propozycja na zbliżające się święta, a i musze koniecznie pochwalić talerze, są przepiękne !Zawiesiłam od razu na nich oko ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat