Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„POLEWKA WIELKANOCNA”

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maślanka 1 szklanka
mąka 2 łyżki
woda 3 szklanki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: „POLEWKA WIELKANOCNA”

Wykonanie:
Dokładnie roztrzepać maślankę, śmietanę i mąkę i wlać na wrzącą osoloną wodę i zagotować. Podawać z święconymi gotowanymi jajami i dowolną okrasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 25.02.2013 18:18
dobre
IwonaDD 25.02.2013 17:29
świetna propozycja na zbliżające się święta, a i musze koniecznie pochwalić talerze, są przepiękne !Zawiesiłam od razu na nich oko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak