Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Łaciata” zupa lub po prostu groszkowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1-2 łyżki
marchew 1 sztuka
Sól, pieprz, majeranek do smaku
natka pietruszki
kiełbasa wiejska 1 peto
kostka rosołowa 1 sztuka
groch 250 (w łatki)

Przepis i sposób przygotowania na: „Łaciata” zupa lub po prostu groszkowa

Groszek namaczamy na noc. Następnego dnia gotujemy go dokładając kostkę rosołową. Pod koniec gotowania dokładamy startą marchew. Całość zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Kiełbasę kroimy w plasterki i rumienimy na patelni.
Zupę przelewamy na talerze, podajemy z przygotowaną wcześniej kiełbasą oraz oprószamy pokrojoną natką pietruszki.

Najlepiej smakuje z kromką chleba

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.04.2014 08:18
uwielbiam takie zupki
gusia1000 23.12.2013 14:17
Na pewno jest smaczna.
Wafelek2601 14.10.2013 11:44
Wygląda przepysznie
kasienka23 09.09.2013 19:54
smaczna zupka!
IwonaDD 09.09.2013 16:56
zupka prezentuje się kusząco
Kuchenka 09.09.2013 16:46
wow łaciaty groszek po raz pierwszy spotykam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak