Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Indyjska” pomidorowa z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
marchew z rosołu 200 g
pietruszka z rosołu 50 g
ryż 50 g
koncentrat pomidorowy 4 czubate łyżeczki
mleko kokosowe 200 ml
pasta curry 1 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: „Indyjska” pomidorowa z ryżem

Przepis pochodzi z mojego bloga http://agatagotuje.pl

Bulion zagotuj z dużymi kawałkami marchewek i pietruszki, następnie zmiksuj całość blenderem. Wsyp ryż i gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiedy ryż będzie już miękki, dodaj koncentrat pomidorowy i pastę curry. Dokładnie zamieszaj i wlej mleko kokosowe – odrobinę warto zostawić do dekoracji. Zdejmij z kuchenki i podawaj. I to tyle – smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 09.12.2012 00:35
super
Justyna28 20.11.2012 07:55
fajna:)
KasiaK90 20.11.2012 07:54
wygląda przepysznie
Poison1988 20.11.2012 07:42
prezentuje się niezwykle apetycznie :)
czarnyaniol1990 19.11.2012 23:38
szybka zupa :)
Silver Teaspoon 19.11.2012 22:40
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak