„Indyjska” pomidorowa z ryżem

„Indyjska” pomidorowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 litr
  • marchew z rosołu

    200 g
  • pietruszka z rosołu

    50 g
  • ryż

    50 g
  • koncentrat pomidorowy

    4 czubate łyżeczki
  • mleko kokosowe

    200 ml
  • pasta curry

    1 czerwona
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania „Indyjska” pomidorowa z ryżem

Przepis pochodzi z mojego bloga http://agatagotuje.pl

Bulion zagotuj z dużymi kawałkami marchewek i pietruszki, następnie zmiksuj całość blenderem. Wsyp ryż i gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Kiedy ryż będzie już miękki, dodaj koncentrat pomidorowy i pastę curry. Dokładnie zamieszaj i wlej mleko kokosowe – odrobinę warto zostawić do dekoracji. Zdejmij z kuchenki i podawaj. I to tyle – smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dorian 09.12.2012 00:35
super
Justyna28 20.11.2012 07:55
fajna:)
KasiaK90 20.11.2012 07:54
wygląda przepysznie
Poison1988 20.11.2012 07:42
prezentuje się niezwykle apetycznie :)
czarnyaniol1990 19.11.2012 23:38
szybka zupa :)
Silver Teaspoon 19.11.2012 22:40
musi być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat