Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Fasolka szparagowa na zimę”

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa bez włókien 2 kg
sól
składniki na zalewę:
woda 1 litr
sól 2 pł łyżeczki
cukier 2pł łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: „Fasolka szparagowa na zimę”

Wykonanie:
Fasolkę przebrać, dokładnie umyć , zalać osolonym wrzątkiem i gotować 3 minuty. Następnie odcedzić , przelać zimną wodą i układać ciasno w słoikach. Zalać przygotowaną zalewą i pasteryzować przez dwa dni po 30 minut. Możemy zrobić fasolkę w zalewie kwaśnej , dajemy wtedy ¾ szklanki octu lub plaska łyżeczka kwasku na 1 litr wody, z czosnkiem i suszonym koprem, i pasteryzujemy około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 20.08.2013 21:41
chyba wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak