Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Cebula po Karpacku”

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 30 dag
masło 2 łyżki
ser żółty 10 dag
żółtko jajek 2 szt.
mała bagietyka
sól do smaku
cukier
ketchup 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: „Cebula po Karpacku”

Wykonanie:
Cebulę obrać,pokroić, zalać wrzącą wodą z dodatkiem soli i cukru i ugotować na półmiękko. Odcedzić i podsmażyć na maśle. Bułkę pokroić na kromki i usmażyć grzanki. Następnie wyłożyć na nie cebulę, polać ketchupem wymieszanym z żółtkami, posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 08.11.2013 14:07
ciekawe danie
bogusia19 08.11.2013 13:37
też nigdy nie słyszałam ale czemu nie spróbować
halina17 08.11.2013 13:16
Mieszkam w podkarpackim i nigdy nawet nie słyszałam o takim przepisie. Nie piszesz nic jaka ma byc ta cebula gotowana cała czy tez pokrojona ...
dodi 08.11.2013 12:39
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak