Programy TV

Przepis dnia

zakrywka-do-braku-logo

Wstęp

Program kulinarny „Przepis dnia" to porcja ciekawych pomysłów na rozmaite potrawy z wykorzystaniem produktów marki Prymat, Kucharek i Smak.

  • img_0932

    Przepis Dnia V: Ryba w galarecie, odc. 82

    Wigilia to nie tylko smażony karp – to także różne rodzaje ryb w galarecie. Dzisiaj, na przysłowiowe „pięć minut przed wigilią”, proponujemy przygotowanie łososia w galarecie, o którego warto wzbogacić świąteczne menu.

    Zobacz więcej
  • img_1688

    Przepis Dnia V: Tradycyjna zupa z suszonych borowików, odc. 81

    Zupa z suszonych borowików jest jedną z najbardziej tradycyjnych potraw świątecznych. Wywar z suszonych grzybów przywoła na wigilijnym stole aromat i zapach lasu i wprowadzi domowników w wyjątkowy nastrój. To prawdziwa uczta dla zmysłów.

    Zobacz więcej
  • img_1318

    Przepis Dnia V: Ciasto gruszkowe z białą czekoladą, odc. 80

    Połączenie soczystej gruszki ze słodyczą białej czekolady i chrupkością bakalii to propozycja na kolejne rozkosznie pyszne ciasto świąteczne. Danie oczaruje domowników także warstwą wizualną, która jest obietnicą cudownego smaku.

    Zobacz więcej
  • 5

    Przepis dnia V: Drobiowy pasztet bez pieczenia, odc. 79

    Planując świąteczne menu warto uwzględnić przekąski, które będą mogły pojawić się na kuchennym stole. Chociaż pomysłów i inspiracji jest mnóstwo warto pokusić się o przygotowanie drobiowego pasztetu. Finalny efekt? Rewelacyjny!

    Zobacz więcej
  • 6

    Przepis dnia V: Polędwica Wellington, odc. 78

    Krucha i delikatna polędwica wieprzowina otulona ciastem francuskim to prawdziwa poezja smaku. Dlatego jeśli szukacie świątecznych inspiracji na uroczysty i przede wszystkim wykwintny obiad, to skuście się na polędwice Wellington. Efekt z pewnością bardzo pozytywnie Was zaskoczy!

    Zobacz więcej
  • 6

    Przepis dnia V: Filet z gęsi z purée jabłkowo-selerowym, odc. 77

    W czasie Świąt na stole pojawiają się wykwintne dania mięsne. Doskonałą alternatywą dla popularnego fileta z kurczaka i indyka jest filet z gęsi. Podany z purée jabłkowo-selerowym z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.

    Zobacz więcej
  • 6

    Przepis dnia V: Rolada biszkoptowa z makiem, odc. 76

    Zaraz obok tradycyjnych potraw na świątecznym stole nie może zabraknąć słodkich wypieków. W zależności od domowych zwyczajów pojawia się na nim sernik, piernik lub smaczna rolada. Ta ostatnia jest świetną propozycję dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu, aby przygotować domowe smakołyki nieco wcześniej.

    Zobacz więcej
  • ostatnie

    Przepis dnia V: Kacze uda z żurawiną i kozim serem, odc. 75

    Wyjątkowe okazje warto podkreślić uroczystym obiadem. Kacze uda z dodatkiem koziego sera i żurawiny zachwycą swoim niezwykłym aromatem oraz kruchością i delikatnością.

    Zobacz więcej
  • img_1340

    Przepis Dnia V: Świąteczne pierniczki, odc. 74

    Pyszne, niesamowicie aromatyczne pierniczki, to chyba najbardziej tradycyjny wypiek świąteczny. Zwykle piernik powinien leżakować, jednakże w obecnych, bardzo prędkich czasach, nie zawsze możemy sobie pozwolić na przygotowanie go zgodnie z tą sztuką. Proponujemy zatem pierniczki, które nie potrzebują „odpoczynku”, aby oczarować nas wyborną słodyczą i wonią korzennych przypraw.

    Zobacz więcej
  • img_0320

    Przepis Dnia V: Filet z kurczaka z pistacjami i śliwką, odc. 73

    Kurczak jest jednym z mięs najczęściej goszczących na naszych stołach, gdyż ma fantastyczny smak oraz delikatne mięso. Zapewne często mierzymy się z wyzwaniem, jak go odmienić i przyrządzić na całkiem nowy sposób. Dzisiejsza propozycja z farszem ze śliwek i pistacji jest jedną z bardziej interesujących opcji.

    Zobacz więcej