Lubię ciasta z kokosem , często piekę placki jako wstawki kokosowe i moje pytanie jest następujące : jakiego kokosu wolicie użyć- wiórek drobnych , czy wiórek grubszych?
Opublikowano
Dlaczego w niektórych przepisach jest porada autora a w niektórych nie ma?
Opublikowano
Jak często kontrolujecie swoją wagę? Jeśli trochę przybyło staracie się to zgubić ?
Opublikowano
Ja w podobnej kwestii co Habibi, chociaż na inny temat. Chodzi wszakże o naszą społeczność . Uważam ,że powinniśmy być jak jedna rodzina, dzielić się naszą wiedzą, radami ,spostrzeżeniami jak również i krytyka jest potrzebna na temat kulinarny. Jednak jeśli chodzi o styl pisania , czy gramatykę powinniśmy być bardziej wyrozumiali . Jeśli nawet jest jakiś rażący błąd ,to po to mamy priv aby zwrócić uwagę. Szczerze mówiąc sama zrobiłam takie błędy ,że nie mogę w to uwierzyć, jak to mogło się stać? Pośpiech ,bezmyślność? Ale sama zwracałam innym uwagę i podziękowali mi za to ale na priv. Po co pod przepisem ma być krytyka za popełniony błąd ortograficzny. Nie ładnie to brzmi i świadczy o złośliwości jeśli się to upublicznia . Nie wymienię tych osób , same niech się uderzą w piersi....tak uważam ja , nie wiem jak Wy?
Opublikowano
Mam pytanie odnośnie przygotowania ciasta na pizzę. Czy po wyrobieniu ciasta używacie wałka aby zrobić placki , czy rozciagacie je w rękach?
Opublikowano
Podrzućcie proszę jakieś pomysły na wykorzystanie gęstej kwaśnej smietany, mam dużo i boję się ,że mi się zepsuje.
Opublikowano
Strasznie poruszyła mnie wiadomość o śmierci naszej koleżanki Grażynki Molak.Niedawno przeżywała śmierć syna a teraz poszła za nim. Wyrazy współczucia dla rodziny i bliskich.
Opublikowano
Co przyrządzacie z kaszy owsianej? Pierwszy raz kupiłam ale nie wiem co z niej zrobić.Gotuje się bardzo długo a i tak jest twarda , nie podoba mi się.
Opublikowano
Ciekawa jestem czy wszyscy dostali już PIT-y, bo ja nie i zaczynam się denerwować?
Opublikowano
Czy chowacie do portfelika łuski z karpia wigilijnego?