Jak pozbyć się przykrego zapachu podczas smażenia ryb?

01.04.2011 11:27

Sposób przygotowania

Umyty i oczyszczony filet z dorsza zalać marynatą powstałą poprzez zmiksowanie wszystkich jej składników i odstawić na 4-6 godzin. Umyte papryki włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180˚C i piec do momentu zrumienienia skórki. Ciepłe papryki zawinąć w folię spożywczą, poczekać około 15 minut aż zaparują, a następnie obrać ze skórki. Po usunięciu gniazd nasiennych papryki pokroić i połączyć z pozostałymi składnikami salsy. Całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. 

Dorsza piec 20 minut w temperaturze 180˚C, podawać z aromatyczną salsą paprykowo-ziołową i limonką.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

19.06.2018 21:00
Pięknie podany dorsz, moja babcia pamiętam też moczyła rybę po umyciu i osuszeniu w mleku.;)
prymat