Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak blanszować szpinak?

Jak blanszować szpinak?

Na początek przygotowujemy szpinak do blanszowania, oddzielając liście od łodygi.

Po umyciu i osuszeniu liści przygotowujemy duży garnek, w którym będziemy je blanszować. Sitko ze szpinakiem zanurzamy we wrzącej wodzie na 30 sekund. Aby liście nie straciły swojego koloru, jędrności oraz właściwości odżywczych, od razu po blanszowaniu warto zanurzyć je w zimnej wodzie z lodem. Blanszowany szpinak możemy dodawać od razu do sałatki lub przygotowywać z jego dodatkiem dania na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak