Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czym słodzić desery?

Czym słodzić desery?

Do słodzenia napojów i deserów warto używać miodu zamiast cukru.

Napoje i dania będą dużo zdrowsze, ponieważ miód zawiera witaminy A, C, K i z grupy B oraz wiele minerałów (m.in. żelazo, magnez i mangan). Miód zawiera łatwo przyswajalne cukry proste, które szybko trafiają do krwi i działają odżywczo na organizm. Warto też wiedzieć, że miód, mimo iż jest wysokokaloryczny, nie powoduje nadwagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak