Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi – jak wybrać najlepsze?

Szparagi – jak wybrać najlepsze?

Kupując szparagi wybierajcie te podobnej wielkości i mające zamknięte łuski, jak pączki kwiatów, a także ciemniejsze i bardziej jędrne w dotyku niż reszta.

Obcięte końce szparagów muszą być wilgotne. Jeśli są suche i zdrewniałe - to znaczy, że są nieświeże. Jeśli nie mamy pewności wystarczy ścisnąć końcówkę palcami – ze świeżego wypłynie kropla białawego płynu. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak