Jak zrobić Green curry?

30.06.2017 11:30

Curry to jedno z najbardziej charakterystycznych dań orientalnych, które szturmem zdobyło cały świat. Jego smak jest zawsze wyrazisty, a sekret tkwi w dobrze skomponowanej paście curry.

Curry to jedno z najbardziej charakterystycznych dań orientalnych, które szturmem zdobyło cały świat. Jego smak jest zawsze wyrazisty, a sekret tkwi w dobrze skomponowanej paście curry.

Zanim przygotujemy pastę trzeba zdecydować się na poziom ostrości. W Tajlandii curry jest podawane w 3 wariantach: zielonym, żółtym i czerwonym. Przy czym zielone jest najdelikatniejsze, a czerwone najbardziej pikantne ze wszystkich. Pasty curry są świetną bazą do przygotowywania wielu tajskich dań. 

Curry zwyczaj jest podawane w misce z ryżem i ma konsystencję rzadkiej zupy. Dzisiaj postanowiłem trochę poeksperymentować i stworzyć coś nowego. Zapraszam na zielone, delikatne curry ze świeżymi warzywami i chrupiącymi krewetkami.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Powiązane przepisy

prymat