Jak przygotować suszoną ciecierzycę? + Przepis na hummus.
Hummus pochodzi z Egiptu jednak jest też bardzo popularny na Bliskim Wschodzie i w Afryce Północnej. Od kilku lat stał się modną przekąską także na polskich stołach.
Hummus pochodzi z Egiptu jednak jest też bardzo popularny na Bliskim Wschodzie i w Afryce Północnej. Od kilku lat stał się modną przekąską także na polskich stołach. Do jego przygotowania możemy wykorzystać ciecierzycę z puszki, ale najlepiej kupić suszoną i dzień wcześniej namoczyć.
Hummus z ciecierzycy można spotkać w wielu wariantach, z dodatkiem papryki lub słodkiego chili. Świetnie smakuje również w swojej naturalnej postaci. Podany z chrupiącymi warzywami i ciepłym chlebkiem pita na pewno sprawdzi się jako zdrowa i aromatyczna przekąska.
Przepis, poradę i video przygotował dla Was Piotr Ogiński z Kocham gotować!
Komentarze (0)