Jak odpowiednio marynować mięso na grilla?

09.05.2018 01:41
Jak odpowiednio marynować mięso na grilla?

Marynując mięso pamiętajcie o kilku prostych zasadach. 

Przede wszystkim mięso musi świeże i pokrojone na kawałki podobnej grubości, aby równomiernie wchłonęło marynatę. Większe kawałki mięsa warto zamarynować i odstawić na kilka godzin, natomiast te mniejsze możemy zamarynować chwilę przed smażeniem czy grillowaniem. Pamiętajcie – zawsze krótka marynata jest lepsza od żadnej! Najlepiej też, aby podczas marynowania mięso w całości pokryte było marynatą. Jeśli tak nie jest, należy pamiętać, aby co jakiś czas obracać mięso. W obu przypadkach marynowane mięso powinno się przechowywać w lodówce.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Powiązane przepisy

prymat