Doradca Smaku logoandPrymat logo
PROMOCJA! -10% na ulubione przyprawy z kodem DS10. SPRAWDŹ

Ile powinno trwać marynowanie?

Ile powinno trwać marynowanie?

Czas marynowania jest różny dla różnych produktów.

Na przykład kurczak, ryby, owoce morza i warzywa szybciej wchłaniają marynatę, niż np. wieprzowina i czerwone mięsa. Aby dobrze zamarynować kurczaka, rybę, owoce morza i warzywa wystarczy odstawić je do lodówki na 3-4 godziny, podczas gdy mięso wieprzowe i czerwone mięsa należy marynować minimum 6 godzin, a warto pozostawić je w lodówce nawet na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak