#ZEROWASTE - Przepisy z jajek

BANNER DO TOPU - #GOTUJWDOMU  (1)

Jajka - jeden z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych składników domowych posiłków. Jajka są idealne na śniadanie, bo można je przyrządzić na wiele sposobów. Gotowane na twardo z chrzanem śmietankowym, gotowane na miękko, jajecznica z boczkiem lub jajko w koszulce. Jajka to także świetny dodatek do obiadu. Tu znajdziecie kilka przepisów na wykorzystanie jajek na twardo. Pasta jajeczna z awokado doprawiona garścią aromatycznych ziół kuchni polskiej, a może pyszna sałatka nicejska? Sami zdecydujcie, na jakie danie z jajkami macie ochotę. Aby ugotować idealne jajka na miękko - należy je włożyć do zimnej wody i gotować 10 minut; idealne jajka na twardo gotujemy 15 minut od momentu zalania wodą. Trend zero waste w gotowaniu to słuszne i ekonomiczne podejście. Gotujcie zero waste i sprawdźcie nasze przepisy z jajkami w roli głównej. 

Porady

prymat