Wiosna - przepisy na lekkie dania

wiosna-przepisy-na-lekkie-dania-doradca-smaku-baner

Wiosenne menu zawiera przede wszystkim przepisy na lekkie dania. Pełno w nich świeżych nowalijek, chrupiących warzyw i ziół. Wiosenna sałatka może być dobra na początek dnia lub na lunch, zielone szparagi z jajkiem to świetna propozycja na lekki obiad, a zielone kluseczki lub kopytka możecie zrobić na kolację. Młody szpinak, sałatę, rzodkiewkę możecie zjadać na surowo lub zblanszować i podać z makaronem lub zrobić z nich zupę, na przykład kremową zupę z zielonej sałaty. Świeże warzywa najlepiej smakują z dobrą oliwą, miodwym dressingiem i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, który dodaje pikantności i podkreśli smak nowalijek. Sięgajcie po sezonowe, świeże produkty. Wiosna to pora, kiedy królują przepisy na lekkie dania!

prymat