Sery - najlepsze przepisy na dania z serami

DS_Top_Sery_najlepsze_przepisy_1300x508

Żółty, pleśniowy, mozzarella, blue, ricotta… cóż byśmy bez serów zrobili w kuchni? Ich wachlarz rodzajowy jest tak różnorodny, co pozwala na szereg możliwości ich wykorzystania w różnych daniach i porach dnia – zarówno na śniadanie, obiad, czy kolację. Każdy ser jest inny i nadaje określony, jedyny w swoim rodzaju smak potrawom. Duże znaczenie ma tutaj fakt, czy zostanie podany na ciepło, czy zimno. Sery są niezwykle plastycznym składnikiem w kuchni, który z  jednej strony świetnie komponuje się na kanapce w duecie z szynką, czy warzywem, a także w różnego rodzaju makaronach, zapiekankach, tartach i uwielbianej przez wszystkich pizzy. Nie można zapomnieć o ich udziale w przystawkach i imprezowych przekąskach. A jakie jest Wasze ulubione wykorzystanie sera w kuchni? 

prymat