Najlepsze dania z oliwkami

DS_rekl_desk_oliwki_1300x508-v101_jpg

Zastanawiasz się, do czego możesz wykorzystać oliwki? To doskonały dodatek nie tylko do dań kuchni włoskiej! Do obiadu, do przekąski, do makaronu... Możliwości jest naprawdę wiele. Niezależnie od tego, jakie oliwki wybierzesz, z pestkami czy bez pestek, posiłek może zmienić się w coś SMAKowitego.

 

Marka Smak oferuje zielone i czarne oliwki bez pestek, które można dodać w całości do dania. Idealnie nadają się do sałatki lub jako dodatek do deski z serami. Czarne doskonale komponują się z bazylią, oregano, tymiankiem oraz rozmarynem, co czyni je doskonałą przekąską w formie pasty na kanapki. Mogą być składnikiem faszerowanych warzyw i mięs. Zielone natomiast wyróżniają się zielonym kolorem i wyjątkowym smakiem, który pasuje do pizzy, zapiekanek oraz makaronów.

 

Pizza śródziemnomorska to wyjątkowe połączenie cienkiego ciasta, sosu, wyjątkowych dodatków oraz, oczywiście, oliwek! A może masz ochotę na pieczone pstrągi nadziewane oliwkami i suszonymi pomidorami? Delikatne mięso ryby doskonale pasuje do wyraźnego smaku dodatków ze słoiczków. 

 

Wytrawne muffiny z ciasta francuskiego ze szpinakiem i oliwkami to doskonały pomysł na szybką przekąskę! Jeśli masz ochotę na coś bardziej sycącego, pikantny makaron z dynią, fasolą oraz oliwkami może okazać się strzałem w dziesiątkę. Poznaj więcej wyjątkowych przepisów z oliwkami!

Najlepsze przepisy z oliwkami Smak

Sprawdź inne smakowite przepisy!

Oliwki czarne i zielone to wyjątkowe dodatki do różnych dań, szczególnie kojarzą nam się z kuchnią śródziemnomorską. Zielone wzbogacają posiłek o łagodny smak, a czarne o lekką gorycz. Te małe owoce nie tylko są smaczne na pizzy! Doskonale pasują do serów, papryki, pomidorów oraz ryb. Można dodać je również do dań jednogarnkowych.

 

Niezależnie od pory roku możemy cieszyć się smakiem oliwek. Zamknięte w słoiku na długo zachowują swój wyjątkowy charakter. Wystarczy po nie sięgnąć, przekręcić wieczko i dodać je do ulubionej potrawy. Te okrągłe, małe owoce wzbogacą danie nie tylko o wyjątkową nutę smakową, ale również o przyciągający wzrok wygląd. Któż nie zwróciłby uwagi na tak wyjątkowy składnik pośród warzyw lub mięsa?

 

Z czym jeść oliwki? Można je wykorzystać do dań z makaronem, tuńczykiem, kurczakiem, krewetkami oraz do specjalności wegetariańskiej kuchni. Bardzo dobrze komponują się z suszonymi pomidorami z ziołami Smak. Najlepsze przepisy z oliwkami znajdziesz właśnie tutaj. Zainspiruj się i zanurz się w śródziemnomorski klimat i poczuj ten SMAK!

 

Kliknij w link, jeśli chcesz zobaczyć, gdzie kupić produkty marki  SMAK - link

prymat