Już od jakiegoś czasu miłość Polaków do makaronów rośnie. Może to efekt rozsmakowania w kuchni włoskiej, a może po prostu dzięki wszechstronności zastosowania. Mówi się też, że to comfort food, czyli jedzenie które sprawia, że czujemy się szczęśliwi i bezpieczni.
Podobno jemy rocznie 5 kilogramów makaronu, a w tym roku zapewne zjemy go jeszcze więcej przez wzgląd na zapasy, jakie niemal każdy z nas zrobił. Świderki, spaghetti czy nitki od razu „podrzucają” pomysły na pyszne potrawy obiadowe, zup, sałatki. Zaproponowaliśmy kilka klasyczny dań na bazie makaronu, jak i mniej znane pomysły. Ale każdy z nich jest na bazie małej ilości składników i z zasady prosty w przygotowaniu, aby w obecnej sytuacji #zostanwdomu gotowanie było po prostu jak najprzyjemniejsze.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: