Doradca Smaku

Doradca Smaku VII: Pieczona pierś z kaczki z zielonym groszkiem, odc. 27

Wykwintna klasyka, której nie powstydzi się żaden szanowany szef kuchni. Soczysta kaczka i oryginalne purée z groszku - brzmi rewelacyjnie!

Chociaż serwowana głównie od święta, doskonale nadaje się do przygotowania wyrafinowanego obiadu w dzień powszedni. Kaczka - bo o niej mowa - jest świetną alternatywą dla innych mięs drobiowych. Wpierw smażona od strony naciętej skóry, a następnie zamknięta w piekarniku nabierze niezwykłej soczystości. Warto pamiętać o tym, że do smażenia kaczki nie potrzebujemy ani kropli tłuszczu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !