Doradca Smaku

Doradca Smaku VI: Faszerowane ziemniaki z zimną pomidorową, odc. 40

Polska kuchnia ziemniakiem stoi. A dziś został nie tylko nafaszerowany, ale i podany z chłodnikiem pomidorowym. Sprawdźcie sami.

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

 

Składniki:
6 średnich ziemniaków
50 g sera żółtego tartego
1 łyżka cukru
100 g serka mascarpone 
1 szt wędzonego dorsza 
5 pomidorów 
100 ml oleju rzepakowego
20 ml octu winnego
2 łyżeczki Musztardy rosyjskiej Prymat
2 łyżeczki Chrzanu tartego Smak
5-6 gałązek świeżego szczypiorku
Do smaku: Pieprz czarny grubomielony, Przyprawa do ziemniaków, Sól morska Prymat
Do dekoracji: świeży koperek

 

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !