Doradca Smaku

Doradca Smaku VI: Chłodnik ogórkowy z chlebkiem do odrywania, odc. 37

Tradycyjny chłodnik kojarzy się z kuchnią litewską. Andrzej Polan proponuje chłodnik ogórkowy z dodatkiem ziołowego chlebka. To nie tylko brzmi, ale też smakuje wyśmienicie!

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Chlebek:
1 kg mąki pszennej               
1 jajko                                                   
200 ml oleju
300 ml wody
150 ml mleka
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
100 g drożdży
100 g serka śmietankowego
kilka gałązek świeżej natki pietruszki
Pomidory suszone Smak
Do smaku: Zioła prowansalskie Prymat

Chłodnik:
9 ogórków małosolnych
1 l kefiru
100 ml śmietanki 30%
100 ml zakwasu żytniego
koperek świeży
Musztarda Miodowa Prymat
Do smaku: Sól ziołowa, Pieprz czarny Prymat

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !