Doradca Smaku

Doradca Smaku VI: Frittata makaronowa z warzywami, odc. 36

Frittata to klasyczne danie kuchni włoskiej. W przepisie Andrzeja Polana popularna potrawa zmieniła jednak swoje oblicze. Obok jajek pojawił się makaron penne, który w połączeniu z aromatycznymi warzywami smakuje wyśmienicie!

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Składniki:
200 g makaronu penne
1 papryka żółta pieczona
1papryka czerwona pieczona
1 papryka zielona pieczona
1 cukinia
100 g pieczarek 
6 jajek
2 l wody
1 cebula
100 g sera żółtego tartego 
300 g mozzarella mini 
masło klarowane do smażenia
Pomidory suszone Smak
Do smaku: Bazylia suszona, Papryka ostra mielona, Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !