Doradca Smaku

Doradca Smaku VI: Ciasto marchewkowe z karmelizowanymi jabłkami, odc. 34

Z czym kojarzą nam się warzywa? Pierwsza myśl to oczywiście dania wytrawne, sałatki lub dodatki do obiadów. Dzisiaj mam dla Was warzywną niespodziankę, która uprzedzam - będzie słodka!

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Składniki:
225 ml oleju rzepakowego
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka sody
275 g cukru
3 jajka
1 łyżeczka soli
250 g startej marchewki
75 g orzechów włoskich
80 g kawy zbożowej 
25 g masła do wysmarowania blachy
100 g bułki tartej do obsypania blachy
Do smaku: Imbir mielony Prymat

3 kwaśne jabłka
150 g miodu
sok z połówki cytryny
50 ml soku jabłkowego do nasączenia ciasta
250 g serka mascarpone
Do smaku: Pieprz chilli Cayenne, Cukier z prawdziwą wanilią, Cynamon kora Prymat

 

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !