Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe serniczki

Znalazłam w zamrażarce jagody. Dodałam to co znalazłam w lodówce i tak oto powstały ekspresowe serniczki.
Znalazłam w zamrażarce jagody.
Dodałam to co znalazłam w lodówce i tak oto powstały ekspresowe serniczki.
Upiekłam je w foremkach na babeczki.
Fajna opcja sernika w wersji mini.
 
JAGODOWE SERNICZKI
 
 
 
Jagodowe serniczki
 
 250 g półtłustego twarogu
4 danonki truskawkowe

140 g serka waniliowego
2 jajka
4 łyżki wody różanej
1 budyń waniliowy
2 łyżki cukru
ok. 3/4 szk mrożonych jagód

1 łyżka mąki

cukier puder
Jagodowe serniczki

 

 Twaróg rozgnieść, dodać danonki oraz serek waniliowy i wymieszać.

Potem dodać budyń, jajka, wodę różaną i cukier, wymieszać.

Do formy na muffinki włożyć silikonowe foremki na babeczki i rozdzielić do nich masę serową.
Jagody obtoczyć w łyżce mąki i rozdzielić je na każdą foremkę.
Serniczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.
Wystudzić, wyjąc z foremek i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem.

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak