Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Taco po mojemu

Szybko, smacznie, kolorowo czyli domowe taco w mojej wersji

Moje pierwsze i udane podejście do taco. Czasami jest tak, że jakaś potrawa wydaje nam się trudna do zrobienia a okazuje się, że wcale tak nie jest. Taco robi się szybko. Moja rodzinka była zadowolona jedząc tę potrawę. Tak więc pierwsze koty za płoty i taco będzie częściej gościć na naszym stole.

 

Taco po mojemu

 

Taco po mojemu

 

500 g mięsa wieprzowo - wołowego ( samodzielnie zmielonego )

 

1 duży pomidor ( pokrojony w kostkę )

 

1 puszka mieszanki meksykańskiej ( odsączonej z zalewy )

 

1 ząbek czosnku ( przeciśnięty )

 

1 mała cebula ( pokrojona w kostkę )

 

1 pieczona papryka ( pokrojona w kostkę )

 

200 g salsy fajita

 

1 garść rungii ( posiekanej )

 

do smaku :

 

sól

 

pieprz

 

papryka ostra

 

 

 

12 taco shells

 

 

 

Na patelni podsmażyć mięso.

 

Dodać pomidora, czosnek i cebulę i jeszcze chwilę smażyć.

 

Następnie dodać rungię, mieszankę i fajitę oraz przyprawy do smaku i paprykę pieczoną i wszystko dusić około 3 minuty.

 

W miarę potrzeby jeszcze doprawić.

 

Taco napełniać gorącym farszem i spożywać zaraz po przygotowaniu.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak