Blogi

Doradca Smaku VI: Kremowa zupa z ziemniaków i jabłek, odc. 39

Zupa nie musi być nudna, zwłaszcza jeśli dodamy do niej jabłka i dorsza! Do tego kruszonka z płatków owsianych i oryginalne danie gotowe.

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

 

Składniki:
300 g dorsza wędzonego
1 pęczek włoszczyzny
6 ziemniaków średniej wielkości
3 jabłka
2 cebule
2 łyżki masła klarowanego
200 ml śmietany 30%                          
Chrzan śmietankowy Smak
½ cytryny
3 Liście laurowe Prymat
Do smaku: Ziele angielskie całe, Sól morska, Pieprz czarny Prymat, Gałka muszkatołowa mielona,

 

Kruszonka:
70 g  płatków owsianych
30g  mąki pszennej
20 g sera dojrzewającego
20 g masła  

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !