Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Pajda chleba z konfiturą z czerwonej cebuli i figą, odc. 27

Pajda chleba w połączeniu z aromatycznymi i nietypowymi dodatkami to nie tylko pomysł na szybką w przygotowaniu i pyszną kolację, ale też idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą zaskoczyć swoich bliskich.

Pajda chleba w połączeniu z aromatycznymi i nietypowymi dodatkami to nie tylko pomysł na szybką w przygotowaniu i pyszną kolację, ale też idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą zaskoczyć swoich bliskich. W końcu zamiast sałaty, sera i pomidora na chrupiącym pieczywie może znaleźć się konfitura z czerwonej cebuli i... figa.

 

Składniki:

1 bagietka wieloziarnista
2 l wody
Pęczek włoszczyzny
1 cebula
Rosół warzywny Kucharek     
5 cebuli czerwonych
1 łyżka miodu wielokwiatowego
Skórka z cytryny
50 ml octu balsamicznego 
12 plastrów boczku surowego wędzonego 
50 g sera żółtego 
150 g sera camembert 
100 g masła klarowanego  
6 szt. Fig świeżych 
Musztarda czeska Prymat
100 ml oleju rzepakowego do smażenia

Do smaku: Ziele angielskie mielone, Goździki całe, Sól, Pieprz czarny Prymat
Do dekoracji: świeża mięta

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak