Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrób to sam: Pomidory concasse

Czym są pomidory concasse? Jak je przygotować? Jak wykorzystać świeżego pomidora?

Sposób przygotowania


Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z błon, zamarynować w oliwie, czosnku, tymianku, rozmarynie, chili i soli, po czym odstawić do lodówki na 4- 6 godzin. Zamarynowaną jagnięcinę podsmażyć na patelni, a następnie piec ok. 15 minut w temperaturze 150° C. Po upieczeniu jagnięcina powinna być różowa w środku.

Borowiki oczyścić i pokroić na cztery części. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć na niej grzyby przez ok. 5 minut, ciągle mieszając. Dodać szalotkę, czosnek, pomidory concasse i białe wino, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dusić przez 3 minuty. Mięso pokroić wzdłuż kości i ułożyć na talerzach, dodać grzyby, udekorować rozmarynem i tymiankiem. Tak przygotowanie danie podawać z ziemniakami smażonymi z przyprawą do ziemniaków Prymat.
zbynio 31.01.2016 08:34
wypróbuję :)
bertpvd 16.02.2015 15:57
Muszę wypróbować ten przepis!
Smaczna_B 24.04.2014 18:26
ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak