Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa podawana w grahamce

Efektownie podana zupa ,może zaskoczysz swoich domowników ?
Zupa fasolowa podawana w grahamce   



   Zupa fasolowa podawana w grahamce



Składniki:

 
300 g fasoli Jaś,
    300 g kiełbasy toruńskiej
    1 liść laurowy Prymat,
    4 ziarna ziela angielskiego Prymat,
    2 łyżki mąki pszennej,
    2 łyżki przecieru pomidorowego,
    pieprz czarny mielony Prymat,
    2 cebule białe,
    2 łyżki oleju do smażenia,
    2 łyżki majeranku Prymat,
    1 łyżka kucharka,
    5 bułek grahamek lub małe chlebki
    5  ziemniaków





Sposób wykonania:

 Zupa fasolowa podawana w grahamce


Fasole Jaś moczymy w wodzie przez całą noc.
Następnego dnia zalewamy czysta woda i gotujemy do miękkości. 





Zupa fasolowa podawana w grahamce
Cebule drobno kroimy i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Dorzucamy także pokrojoną kiełbasę.Chwilę smażymy razem. 




Zupa fasolowa podawana w grahamce

Przekładamy cebule z kiełbaską do gotującej się zupy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ziarna ziela angielskiego i liść laurowy.
Gotujemy do miękkości.
Przecier z mąką rumienimy na 3 łyżkach oleju. Rozcieńczamy w wywrze z zupy i wlewamy z powrotem do garnka.
Doprawiamy majerankiem,Kucharkiem i pieprzem. 


 

Zupa fasolowa podawana w grahamce

Bułki grahamki przecinamy na wysokości3/4 i wydrążamy środek.
Podpiekamy w temp 200 stopni przez 10 minut.







Zupa fasolowa podawana w grahamce
Gotową zupę przelewamy do bułek i podajemy.




caralajna 14.03.2013 17:49
ten pomysł mi się podoba, bułka ma rozmiary w sam raz dla mnie.. zupę w chlebie musiałabym jeść chyba 2 dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak