Zupa fasolowa podawana w grahamce

Opublikowano: 13.03.2013
Autor: IZABELA29
Zupa fasolowa podawana w grahamce
Efektownie podana zupa ,może zaskoczysz swoich domowników ?
Zupa fasolowa podawana w grahamce   



   



Składniki:

 
300 g fasoli Jaś,
    300 g kiełbasy toruńskiej
    1 liść laurowy Prymat,
    4 ziarna ziela angielskiego Prymat,
    2 łyżki mąki pszennej,
    2 łyżki przecieru pomidorowego,
    pieprz czarny mielony Prymat,
    2 cebule białe,
    2 łyżki oleju do smażenia,
    2 łyżki majeranku Prymat,
    1 łyżka kucharka,
    5 bułek grahamek lub małe chlebki
    5  ziemniaków





Sposób wykonania:

 


Fasole Jaś moczymy w wodzie przez całą noc.
Następnego dnia zalewamy czysta woda i gotujemy do miękkości. 






Cebule drobno kroimy i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Dorzucamy także pokrojoną kiełbasę.Chwilę smażymy razem. 






Przekładamy cebule z kiełbaską do gotującej się zupy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ziarna ziela angielskiego i liść laurowy.
Gotujemy do miękkości.
Przecier z mąką rumienimy na 3 łyżkach oleju. Rozcieńczamy w wywrze z zupy i wlewamy z powrotem do garnka.
Doprawiamy majerankiem,Kucharkiem i pieprzem. 


 



Bułki grahamki przecinamy na wysokości3/4 i wydrążamy środek.
Podpiekamy w temp 200 stopni przez 10 minut.








Gotową zupę przelewamy do bułek i podajemy.




prymat