Znudziły się Wam ziemniaki na obiad w wersji gotowanej ?
Opublikowano: 06.12.2012

Proponuję coś nowego, zapiekane ziemniaki w piekarniku, chrupkie na zewnątrz a miękkie w środku. Doskonałe do obiadu:)
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka kopiasta rozmarynu
- 1 łyżeczka kopiasta tymianku
- trochę czosnku
- sól morska grupo zmielona do posypania
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Rozrzucamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą i posypujemy przyprawami, mieszamy dłonią, aby ziemniaki obtoczone były ziołami. Wstawiamy do gorącego piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 35-40 minut od czasu do czasu mieszając, aby się równomiernie podpiekły.
Na koniec posypujemy solą morską grubo zmieloną.