Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki faszerowane   Składniki • ziemniaki 2 duże • szynka 20 dag • ser żółty 2 plasterki sera • papryka marynowana kilka • mięso mielone 10 dag • Kucharek - uniwersalna • sól • czarny pieprz mielony Prymat Wykonanie : Ziemniaki myjemy i cieniutko obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie następnie je odcedzamy i przekrawamy wzdłuż na pół , środki wydrążając. Szynkę kroimy w kostkę , paprykę i ser żółty kroimy w paski następnie dodając te składniki

Ziemniaki faszerowane

 

Ziemniaki faszerowane

Składniki

• ziemniaki 2 duże
• szynka 20 dag
• ser żółty 2 plasterki sera
• papryka marynowana kilka
• mięso mielone 10 dag
• Kucharek - uniwersalna
• sól
• czarny pieprz mielony Prymat

Wykonanie :

Ziemniaki myjemy i cieniutko obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie następnie je odcedzamy i przekrawamy wzdłuż na pół , środki wydrążając. Szynkę kroimy w kostkę , paprykę i ser żółty kroimy w paski następnie dodając te składniki do mięsa mielonego i mieszając wszystko razem. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą kucharek. Gotowe ziemniaki zapiekamy około 30 -45 minut w temperaturze 180 stopni.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak