Twarożek jest bardzo często - głównie na śniadanie. Mieszam go z najróżniejszymi skłdnikami - na słono i na słodko, z warzywami, owocami, przyprawami, słodyczami, orzechami itd. Po prostu go uwielbiam. Daje mi energie na długi czas.
Składniki:
- 4 duże łyżki twarogu (chudego)
- duża rzodkiewka
- dwa liście sałaty
- łyżeczka majonezu
- łyżka mleka
- sól
- pieprz
- kilka listków szczypiorku
- plasterek chudej szynki z indyka
- Liście sałaty myję i układam na talerzu. Na to kładę plasterek szynki. Dowolny twaróg w kostce rozdrabniam widelcem w misce wraz z mlekiem alby zrobił sie miękki (można ciut jogurtu naturalnego) Następnie 3 duże łyżki twarogu układam na talerzyku na szynce i sałacie (reszta twarogu z miski na jutro:) ) Twaróg solę i pieprze. Leciutko smaruję majonezem Rzodkiewkę kroję na drobną kostkę i układam na twarożku. Na konie szczypiorek - tak samo - kroję drobno i rzucam na górę :) Smaczności!