zapiekane mini tosty

Opublikowano: 10.01.2013
Autor: teresa18
zapiekane mini tosty
piękne i smaczne, w wersji mini świetnie pasują na domowe imprezki

Do mini grzanek wykorzystalam kiełki brokułowe ( w zimie to cenne źródło witamin), orzechy włoskie nadają im szlachetniejszego wyglądu i są paliwem dla naszego mózgu. Reszta tradycyjna, bo trudno sobie wyobrazić  tostów bez pieczarek i rozpuszczonego sera.

ZAPIEKANE MINI TOSTY

30 dkg pieczarki

20 dkg ser żółty

50 g kiełki brokułowe

paczka mini tostów

orzechy włoskie

pieprz

Pieczarki pokroić w talarki i przesmażyc na oleju, ale nie solić ich bo puszczą sok, a mają być piękne rumiano złote. Na tostach kładziemy plasterek sera żółtego, dobry jest taki aby miał dość zdecydowany smak, na ser kładziemy kilka plasterków pieczarek na nie kiełki i znowu ser . Wszystko przykrywamy tostem na który znowu kładziemy ser i połówkę orzech, wbijamy wykałaczkę i zapiekamy do chwili aż ser zacznie się topić.

prymat