Do mini grzanek wykorzystalam kiełki brokułowe ( w zimie to cenne źródło witamin), orzechy włoskie nadają im szlachetniejszego wyglądu i są paliwem dla naszego mózgu. Reszta tradycyjna, bo trudno sobie wyobrazić tostów bez pieczarek i rozpuszczonego sera.
ZAPIEKANE MINI TOSTY
30 dkg pieczarki
20 dkg ser żółty
50 g kiełki brokułowe
paczka mini tostów
orzechy włoskie
pieprz
Pieczarki pokroić w talarki i przesmażyc na oleju, ale nie solić ich bo puszczą sok, a mają być piękne rumiano złote. Na tostach kładziemy plasterek sera żółtego, dobry jest taki aby miał dość zdecydowany smak, na ser kładziemy kilka plasterków pieczarek na nie kiełki i znowu ser . Wszystko przykrywamy tostem na który znowu kładziemy ser i połówkę orzech, wbijamy wykałaczkę i zapiekamy do chwili aż ser zacznie się topić.