Wielkanocne cannelloni to nic innego jak plaster sera a w nim plaster wędzonej surowej polędwicy, pasta jajeczna i kabanos
Wielkanocne cannelloni to nic innego jak plaster sera a w nim plaster wędzonej surowej polędwicy, pasta jajeczna i kabanos. Taka przekąska na szybko idealnie pasująca na wielkanocne śniadanie. Można je przygotować już dziś i przechować w lodówce oczywiście zamknięte na przykład w spożywczym pudełku. Potem tylko wystarczy wyłożyć na talerz, udekorować i gotowe.
WIELKANOCNE CANNELLONI

10 plastrów sera edamskiego
7 jajek ( ugotowanych na twardo )
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
10 plastrów wędzonej surowej polędwicy
10 kawałków kabanosów ( kawałki długie na szerokość sera )
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 łyżeczki wasabi
1 łyżka majonezu ( czubata )
Jajka obrać i pokroić w kostkę ( można użyć siatki do krojenia ).
Dodać posiekaną natkę, oraz wasabi, majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać wszystko i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć.
Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa.
Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni.
Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.