Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie, puszyste klopsy..

Wyglądem przypominają prawdziwe mielone! Ale tak na prawdę nie ma w nich grama mięsa...Są delikatne, puszyste i soczyste. Idealne na pełnowartościowy obiad dla każdego. A na dodatek są przepięknie kolorowe.
Składniki
  • torebka ryżu
  • 5 jajek
  • ok 5 łyżek szczypiorku
  • papryka czerwona
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • sól
Wykonanie:
  • 4 jajka gotuję na twardo. Następnie studzę, obieram i rozgniatam widelcem. Tak rozgnieciona jajka wrzucam do miski. Ryż gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy jest już gotowy odcedzam, studzę i wrzucam do jajek. Paprykę myję i kroję w drobną kostkę. Szczypiorek myję, siekam i dorzucam do reszty. Do miski wbijam również jajko jedno surowy i wsypuję 2 łyżki bułki tartej. dodaję też przyprawy - sól, pieprz i trochę vegety. Można dodać chili dla ostrości. Wszystko razem mieszam i ręką wyrabiam okrągłe klopsiki i obtaczam każdego w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Wegetariańskie, puszyste klopsy..

Wegetariańskie, puszyste klopsy..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak