Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W oczekiwaniu na Święta Wielkanocne cd..

Tradycja z przygotowaniem potraw wielkanocnych jest bardzo bogata. Większość z nas jest bardzo przywiązana i dokłada wielu starań, aby śniadanie wielkanocne, nazywane święconym było jak najbardziej udanym.

Jajka nafaszerowane tuńczykiem
W oczekiwaniu na Święta Wielkanocne cd..

Jajka ugotować na twardo, ostudzić - obrać.
Obrane jajka przekroić na pół i wyjąć żółtko do miseczki
Cebule poddusić i ostudzoną dodać do żółtek 
Dodać tuńczyka odsączonego od sosu, dodać majonez, sól i pieprz
Wszystko wymieszać aby uzyskać jednolita konsystencję.
Wymieszaną masą możemy faszerować jajka.
Jaja faszerowane rybą wędzoną.
W oczekiwaniu na Święta Wielkanocne cd..

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, ostrożnie przekroić wzdłuż na pół, wybrać żółtka, białka odłożyć w połówkach. Żółtka i drobno pokrojoną cebulę, popieprzyć do smaku,wymieszać razem z rozdrobnioną rybą i dodatkiem majonezu. Nałożyć to nadzienie do białek, nadając połówkom kształt całego jaja.
 Smacznego.  
 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak