W oczekiwaniu na Święta Wielkanocne cd..
Opublikowano: 23.03.2013

Tradycja z przygotowaniem potraw wielkanocnych jest bardzo bogata. Większość z nas jest bardzo przywiązana i dokłada wielu starań, aby śniadanie wielkanocne, nazywane święconym było jak najbardziej udanym.
Jajka nafaszerowane tuńczykiem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić - obrać.
Obrane jajka przekroić na pół i wyjąć żółtko do miseczki
Cebule poddusić i ostudzoną dodać do żółtek
Dodać tuńczyka odsączonego od sosu, dodać majonez, sól i pieprz
Wszystko wymieszać aby uzyskać jednolita konsystencję.
Wymieszaną masą możemy faszerować jajka.
Jaja faszerowane rybą wędzoną.

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, ostrożnie przekroić wzdłuż na pół, wybrać żółtka, białka odłożyć w połówkach. Żółtka i drobno pokrojoną cebulę, popieprzyć do smaku,wymieszać razem z rozdrobnioną rybą i dodatkiem majonezu. Nałożyć to nadzienie do białek, nadając połówkom kształt całego jaja.
Smacznego.