Twarożek z zielonym, miękkim pieprzem w kulkach
Opublikowano: 24.10.2012

Kto by pomyślał że pieprz w kulkach może być aż tak smaczny w codziennych daniach? Nie tylko w zupach czy sosach! :)
Zielony pieprz w kulkach - marynowany w słoiczku. Jęst miękki i niezwykle aromatyczny. Ma bardzo wyrazisty smak - można porównać go do kaparów.
Ja bardzo go polubiłam i dodaję go do wielu potraw :)
Podaje przepis na twarożek
Można go jeść osobno lub na kanapce
- kostka chudego twarogu 200g
- 2 łyżeczki zielonego pieprzu w kulkach w zalewie
- ok 10 oliwek
- sól
- pieprz
- łyżka majonezu
- łyżka mleka
Twaróg wkładamy do miski i ucieramy z mlekiem i majonezem aż zrobi się gładki i puszysty. Oliwki kroję w krążki i dodaję do twarożku. Dwie łyżeczki pieprzu odcedzam z zalewy i wrzucam do reszty. Wszystko razem delikatnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem wg upodobań. Pyszny na kanapki lub do jedzenia oddzielnie. Można również nadziać nim paprykę np lub pomidora i zapiec w piecu. Robiłam również pierożki z ciasta francuskiego nadziane właśnie takim twarożkiem :) smacznego
