Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z zielonym, miękkim pieprzem w kulkach

Kto by pomyślał że pieprz w kulkach może być aż tak smaczny w codziennych daniach? Nie tylko w zupach czy sosach! :)

Zielony pieprz w kulkach - marynowany w słoiczku. Jęst miękki i niezwykle aromatyczny. Ma bardzo wyrazisty smak - można porównać go do kaparów.
Ja bardzo go polubiłam i dodaję go do wielu potraw :)

Podaje przepis na twarożek
Można go jeść osobno lub na kanapce



  • kostka chudego twarogu 200g
  • 2 łyżeczki zielonego pieprzu w kulkach w zalewie
  • ok 10 oliwek
  • sól
  • pieprz
  • łyżka majonezu
  • łyżka mleka

Twaróg wkładamy do miski i ucieramy z mlekiem i majonezem aż zrobi się gładki i puszysty. Oliwki kroję w krążki i dodaję do twarożku. Dwie łyżeczki pieprzu odcedzam z zalewy i wrzucam do reszty. Wszystko razem delikatnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem wg upodobań. Pyszny na kanapki lub do jedzenia oddzielnie. Można również nadziać nim paprykę np lub pomidora i zapiec w piecu. Robiłam również pierożki z ciasta francuskiego nadziane właśnie takim twarożkiem :) smacznego

Twarożek z zielonym, miękkim pieprzem w kulkach 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak