Torcik KUFEL PIWA

Składniki:
- 125 g margaryny/ masła
- 1/2 puszki masy krówkowej
- 4 łyżeczki dżemu kwaśnego
- opakowanie podłużnych biszkoptów
- 3 jajka
- 1/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200g kremówki
- łyżeczka cukru pudru
Najpierw pieczemy biszkopt: białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier, znów miksujemy. Wlewamy żółtka i łączymy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej, ostrożnie mieszamy. Przelewamy do małej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp 180st aż nabierze ładnego koloru. Studzimy i dużą szklanką wycinamy 5-6 okręgów z ciasta.
Masa: Miękką Kasię ucieramy na jasną gładką masę, dodajemy stopniowo masę krówkową. Każdy krążek ciasta smarujemy dżemem, nakładamy porcję masy krówkowej i układamy jeden na drugim. Pozostałą masą pokrywamy boki naszej wieżyczki z biszkoptowych krążków.
Podłużnymi biszkoptami (np tymi do tiramisu) obkładamy z wszystkich stron ciasto.
Rączkę kufla możemy zrobić z ciasta, racucha czy pozostałości z upieczonego wcześniej biszkopta.
Zimną kremówkę mocno ubijamy, słodzimy do smaku i przekładamy ją do rękawa cukierniczego. Tworzymy z niej piankę na wierzchu "piwa" :)
Smacznego!