Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Lubicie szparagi ? My bardzo.

Takie szparagi lubimy najbardziej.

Oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku.
Każda wersja jest pyszna.
Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty.
Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.
 
 
SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z BOCZKIEM
 
 
Szparagi w cieście francuskim z boczkiem
1 pęczek szparagów

1 op ciasta francuskiego

plastry boczku wędzonego parzonego ( tyle ile jest szparagów )
 
1 jajko



Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część.

Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów.

Tyle samo ma być plastrów boczku.

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.

Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi.

Układać na blasze, posmarować rozmąconym jakiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak