Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop cebulowy

Syrop cebulowy na domowy sposób na to, by jak najdłużej cieszyć się zdrowiem. Zwłaszcza teraz może nam się przydać, gdy pogoda płata figle a wirusy i bakterie bawią się z nami w berka. Warto mieć w lodówce słoiczek naturalnych witamin i nie dać się przeziębieniom!

Syrop cebulowy


Do zrobienia syropu potrzebujemy tylko:

  • kilku cebul (u mnie 5 dużych)
  • cukru
  • dużego słoika
  • małego słoika
  • drewnianego tłuczka do ziemniaków

 

Cebulę obieramy i kroimy na cienkie plasterki.

Do dużego czystego słoika nakładamy warstwami: dwa cieniutkie plasterki cebuli- pół łyżeczki cukru- dwa plasterki cebuli- cukier- cebula - cukier- ..... Następnie bierzemy w rękę tłuczek i mocno ubijamy nim cebulę w słoiku aż zacznie puszczać sok. Zakręcamy słoik i wstawiamy na noc do lodówki.

Rano odciskamy z cebul sok do małego słoika i gotowe :)

Pijemy codziennie, rano i wieczorem, po pełnej łyżce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak