Strogonow z papryką i pieczarkami

STROGONOW
SKŁADNIKI:
1 kg polędwica wołowa,
sól,
1,5 l woda,
1 łyżka mąka,
1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy,
1 słoik mały papryka marynowana,
5 szt ogórek kiszony,
4 szt cebula,
1/2 kg pieczarki,
pieprz
tłuszcz
PRZYGOTOWANIE:
Polędwicę kroimy w grubsze paski. Pieczarki umyć osączyć,pokroić w paseczki. Następnie paprykę,ogórki i cebulę pokroić w paski. Na patelnię wyłożyć mięso,podsmażyć na tłuszczu,przełożyć mięso do rondla,podlać wodą,dusić. Warzywa również podsmażamy na tłuszczu,dodajemy do mięsa razem z koncentratem pomidorowym. Wymieszać wszystko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu zaprawiamy mąką.