Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strogonow

pomysł na obiad lub rodzinną kolację

STROGONOW

składniki:
0.5-0.75 kg wołowiny (może być też wieprzowina)
tyle samo pieczarek
3-4 średnie ogórki kiszone
1-2 cebule
1 papryka
2-3 ząbki czosnku
koncentrat pomidorowy
majeranek
ziele angielskie
słodka i ostra papryka
sól, pieprz
wegeta lub warzywko
olej
2-3 łyżki mąki



przygotowanie:

Mięso należy pokroić w paseczki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do garnka wrzucić mięso, kilka ziaren ziela angielskiego, wegetę,pół opakowania slodkiej papryki i rozgnieciony czosnek, wszystko zalewamy wodą. Gotować ok 30 minut. Cebulę pokrojoną w grubą kostkę zeszkilić na patelni i dodać do gotującego się mięsa. Pieczarki obrać i pokroić w paseczki, dodać do garnka. Gotujemy kolejne 30 minut. Potem dodajemy pokrojone w krótkie paseczki paprykę i ogórki kiszone. Pogotować jeszcze z 20 minut i dodać 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego. Całość zaciągamy mąką. W trakcie gotowania należy uzupełnić wodę w garnku. Podawać z pieczywem lub z ziemniakami.
SMACZNEGO!





DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak