Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkiego kibicowania ciąg dalszy

Polscy kibice potrzebują słodkiej energii do kibicowania:)) A efektem tego, niech będzie wprowadzenie nas w słodki stan rozkoszy przynosząc zwycięstwo w nadchodzącym meczu:)) Z dedykacją dla naszej drużyny:)))Zrobienie tych słodkości nie zajmie nam więcej niż przerwa w meczu:))

Słodkiego kibicowania ciąg dalszy

Skladniki:

2 tabliczki białej czekolady

barwnik spozywczy- czerwony

brokat purpurowy spożywczy.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Możemy rozpuścić w mikrofali ale w temperaturze nie wyższej niż 40 stopni.Podzielić na 2 porcje. Do jednej dodać barwik spożywczy. Ja użyłam silikonowych foremek kwiatków i serduszek.
Aby przygotować kwiatki- na dno wyłożyłam drobina czerwonej czekolady- odstawiłam na 2-3 minuty do zamrażarki. Następnie wylałam warstwę białej czekolady- odstawiłam do zamrażarki na 5 minut i zalałam warstwą czerwonej(nie zapomnijmy o wcześniejszym zamocowaniu patyczków).
Aby przygotować serca- najpierw wylewamy pierwsze serduszko--uważając aby czekolada nie wypłynęła na kolejne. Ustawiamy na czymś pochyłym i czekamy aż zastygnie- następnie wylewamy drugą porcję białej czekolady. wyrównujemy i wkładamy do lodówki. Schłodzone zdobimy brokatem. Wyjmujemy i słodko kibicujemy naszej reprezentacji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak