Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki na przekąskę

Szybka i smaczna przekąska na ciepło.

Nie trzeba za bardzo się wysilać aby zjeść smaczną przekąskę na ciepło. Z pomocą przyjdzie gotowe ciasto francuskie i jakieś dodatki i mamy pyszne co nie co.

 

ŚLIMACZKI NA PRZEKĄSKĘ

Ślimaczki na przekąskę

1 op ciasta francuskiego
150 g pomidorków koktajlowych
15 czarnych oliwek
150 g sera dojrzewającego z ziołami prowansalskimi
1 jajko
1 łyżka czarnego sezamu
1,5 cienkiej parówki podwędzanej
 
Ciasto rozwinąć.
Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki.
Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki.
Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem.
Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na ciepło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak