Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik w innej wersji niż zawsze.....

Czy zawsze musimy jeść śledzika bez dodatków ,pewnie,że nie.Warto go komponować z innymi składnikami by wyszło nam coś nietypowego,innego i smacznego...

 Śledź pod sosem jabłkowo -majonezowym

 

 

 

 

        Śledzik w innej wersji niż zawsze.....

 

Do przygotowania takiej przystawki będziemy potzrebować:

   


                           1 słoik śledzi  w occie,
                                 1 jabłko,
                               sok z jednej cytryny,
                          1/2 słoiczka papryki  konserwowej
                 6 łyżek natki pietruszki świeżo posiekanej,
                             2 łyżki śmietany,
                      pieprz ziołowy Prymat do smaku,
                                2 łyżki majonezu

 



    Jabłko
myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Skrapiamy sokiem.

Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy.
Paprykę wyjmujemy ze słoika i kroimy w kosteczkę .
Łączymy jabłko z natką i papryką .
Dodajemy majonez i śmietanę .
Dodajemy pieprz do smaku.
Mieszamy wszystko razem delikatnie.
Śledzie wyjmujemy i kroimy w romby.
Układamy na talerzu.

Wykładamy na śledzie sos lekko je przykrywając .
Dekorujemy plastrem cytryny.

 

       Śledzik w innej wersji niż zawsze.....

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak