Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik mieszany

Nie ma to jak kawałek domowego sernika

 

Kolejna odsłona sernika. 

 

Tym razem z dodatkiem serka waniliowego bez laktozy.

 

Smaczny, wilgotny i puszysty.

 

Czyli taki jak powinien być.
 
 
SERNIK MIESZANY
 
 
Sernik mieszany

2 op serka waniliowego bez laktozy
750 g sera twarogowego półtłustego
6 dużych jajek
1 łyżka ekstraktu waniliowego
3 budynie waniliowe
1 szk cukru
1 szk mleka
1/2 szk oleju rzepakowego
biszkopty okrągłe ( tyle aby zakryły dno blaszki )


Blaszkę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć biszkopty.
Twaróg 3 razy zmielić.
Do miski włożyć zmielony twaróg, serki waniliowe, żółtka jajek, ekstrakt oraz budynie a potem wlać mleko i olej i wymieszać.
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Wyłożyć ją na biszkoptach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na godzinę.
Po upieczeniu sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach a potem schłodzić i posypać cukrem pudrem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak