Schab ze śliwką i morelą w galarecie

SKŁADNIKI:
1 kg schab bez kości,
100g śliwki suszone bez pestek,
150 g moreli suszonych
Sól,
0,5 kostki masło,
1 szt cytryna,
pieprz
1,5 szkl wywar mięsny,
3 łyżeczki żelatyna
DEKORACJA
0,5 szt ogórek świeży,
2 liście sałata,
1 szt papryka czerwona świeża,
por liście,
1 gałązka natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Śliwki i morele umyć w ciepłej wodzie, osączyć. Schab opłukać, osuszyć. Zrobić nożem w środku schabu otwór i włożyć morele i śliwki. Na koniec otwór spiąć wykałaczkami. Schab ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, posypać wiórkami mrożonego masła. Wstawić do piekarnika na 1 godz. w 180 stop, polewając wytwarzającym się sosem. Mięso ostudzić i pokroić w plastry. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do wywaru zagotować mieszając. Następnie wywar ostudzić. Plastry schabu na przemian z cytryną ,ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować ogórkiem, sałatą, porem, pietruszką i papryką. Wstawić do lodówki.